Prajitura cu branza si prune

de Oana in Prajituri, 26 Iul 2009 | 19850 vizualizari

 

Aluatul cu branza de vaci este delicios si pe placul copiilor! Se poate face prajitura cu orice tip de fructe, cu mere sau fructe de padure.

 

INGREDIENTE

        Aluat:
  • 350 g branza de vaci
  • 400 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 6 linguri rase cu zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • o lingurita coaja de lamaie
  • 1 ou
  • 2 linguri ulei
  • 5 linguri lapte
       Umplutura:
  • 1 kg prune
        Firimituri:
  • 100 g unt moale
  • 200 g faina
  • 100 g zahar
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si prune:

Branza se da prin sita sau se paseaza bine cu blenderul. Fructele se spala, se scot samburii si se taie felii mai groase.

Se incalzeste cuptorul si se tapeteaza tava de la aragaz cu hartie de copt.

Se amesteca intr-un castron faina cu praful de copt, sarea, zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Separat, in alt castron, se amesteca branza de vaci cu oul, uleiul si laptele. Se adauga amestecul de branza peste faina si se framanta cu mana pana se obtine o bila. Se mai presara din cand in cand putina faina, sa nu se lipeasca aluatul de maini.

Se intinde aluatul direct pe hartia de copt, apoi se transfera in tava. Se aseaza deasupra feliile de prune, una langa alta, precum tiglele.

Se pregateste repede aluatul pentru firimituri, amestecand ingredientele cu mana. Se presara apoi peste fructe si se baga tava in cuptor, pe gratarul din mijloc, 20 de minute.

TIPS-URI

1

Aluatul trebuie copt imediat dupa prelucrare, altfel praful de copt isi pierde proprietatile.

2

Daca faceti prajitura cu mere, in firimiturile de deasupra se pune o lingurita de scortisoara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Amandina