Prajitura cu branza si dulce de leche

de Miha in Prajituri, 5 Mar 2012 | 5314 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 200 g biscuiti obisnuiti
  • 100 g unt
  • 50 g zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru umplutura:
  • Pentru umplutura:
  • 700 g branza de vaci cremoasa
  • 1 cutie dulce de leche
  • 3 oua
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100 ml smantana pentru frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si dulce de leche:

Blat:

Daca folositi biscuiti dulci renuntati la zaharul pudra.

Biscuitii se macina la robot pana se obtine un pesmet fin. Turnam apoi untul topit si racit, zaharul pudra si zaharul vanilat. Mixam din nou si vom obtine o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam intr-o tava (20/30 cm), apoi  tasam compozitia pana obtinem un strat neted si uniform. Dam la frigider pana pregatim umplutura.

Umplutura:

Daca branza este mai uscata puteti folosi si 150-200 ml smantana pentru frisca.

Branza o mixam cu mixerul vertical impreuna cu dulce de leche, pana obtinem o crema fina. Adaugam apoi ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare.

Compozitia obtinuta se toarana in tava peste blatul de biscuiti si dam la cuptor la foc mediu pentru ~ 1 ora, pana se rumeneste usor deasupra.

In cuptor vom pune un vas cu apa, pentru a crea efectul de sauna.

Glazura:

Ciocolata se topeste la foc mic impreuna cu frisca. Se omogenizeaza si se lasa la racit.


Prajitura se lasa sa se raceasca, se acopera cu glazura de ciocolata racita si se da la frigider pentru cateva ore, dupa care se portioneaza dupa dorinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si dulce de leche" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (46)

Miha 1

15.06.2012, 20:06

Nu stiu daca sa fiu diplomata or ba...

gaby_duceag 1

15.06.2012, 20:07

miha, eu as zice sa te abtii. dupa ce ca iei poze de pe net sa mai faci si gura?
io am mai zis c-ai trebui banata....

diaconta 1

15.06.2012, 20:08

gaby_d
15.06.2012, 20:07

miha, eu as zice sa te abtii. dupa ce ca iei poze de pe net sa mai faci si gura?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza, stafide, banana si piersici