Prajitura cu branza dulce,bezea si fulgi de ciocolata (1An de Bucataras)

de reisnaor_2006 in Dulciuri, 12 Feb 2015 | 5243 vizualizari

 

O prajitura super delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 50 ml apa rece
  • 150 gr faina
  • 150 gr zahar
  • 1/2 praf de copt
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 400 gr branza de vaci
  • 100 gr zahar
  • 60 gr de gris
  • 3 galbenusuri
  • Bezea:
  • 3 albusuri
  • 100 gr zahar
  • 50 gr fulgi de ciocolata
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza dulce,bezea si fulgi de ciocolata (1An de Bucataras):

Albusurile se bat spuma cu zahar si apa rece, separat intr-un bol mixam galbenusurile cu sare.    

Cand albusurile sunt spumate bine se amesteca usor cu compozitia formata din galbenusuri.Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt .Compozitia obtinuta se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incalzit.     

Pentru umplutura:mixam ingredientele toate la un loc.Bezeaua:mixam bine albusurile cu zaharul.     

Cand blatul este aproape facut scoatem tava din cuptor si punem umplutura deasupra si mai dam 5 minute la cuptor.Dupa cele 5 minute punem si bezeaua si fulgii de ciocolata peste umplutura si mai lasam 5 minute.      

Cand este gata si bezeaua scoatem tava si lasam sa se raceasca si o servim.Pofta buna.

TIPS-URI

1

putem folosi la umputura si stafide

2

putem amesteca branza si cu dulceata la mixare in loc de zahar

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza dulce,bezea si fulgi de ciocolata (1An de Bucataras)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Mozaic