O prajitura delicioasa cu un blat fin de pandispan si-o crema de branza minunat combinata cu struguri negrii hamburg...un gust care te cucereste de la prima inghititura!
Este reteta mea cu nr 1100.... iar in categoria dulciuri bifeaza numarul 500... ma gandesc ca merita sarbatorita!
Blat pandispan:
Crema de branza:
Blatul se prepara primul.
Untul se topeste intr-un vas, apoi se raceste imediat.
Ouale se mixeaza cu praful de sare, cu vanilia timp de 5 minute sau pana isi dubleaza volumul.
Se adauga uleiul, se mixeaza putin si se adauga tot untul topit, iar la final faina( cantarita si cernuta) si praful de copt.
Se tapeteaza baza unei forme de tort si se toarna compozitia. se coace la cuptorul incins in prealabil la 180 de grade timp de 15 minute sau pana trece testul scobitorii. Se raceste blatul pe un gratar.
Compozitia de branza:
Se amesteca branza dulce cu ouale, se mixeaza usor, apoi cu zaharul, coaja de lamaie, vanilia, esenta de rom si la final grisul si smantana.
Aceiasi baza de tort sa tapeteaza cu pergament, se unge usor cu unt si se toarna compozitia de branza.
Se coace 30 de minute sau pana devine ferma deasupra. Se raceste putin se pune deasupra blatul si se intoarce pe un platou.
Se decoreaza cu struguri se se presara cu zahar pudra vanilat.
Pofiticiosii mei au mancat primele felii de prajitura caldute...apoi am pus-o la rece....desigur e buna asa cum va place voua!