Prajitura cu branza de vaci si stafide

de LUK in Prajituri, 12 Dec 2010 | 10658 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 200gr unt
  • 300gr faina
  • coaja rasa de la doua  lamai
  • 1 praf de copt
  • 10 linguri de zahar
  • 50gr stafide
  • 2 linguri de smanatana
  • 450gr branza de vaci
  • 2 linguri de gris
  • 2 pliculete de zahar vanilat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza de vaci si stafide:

Pentru foi:

Se separa galbenusele de albusuri.Galbenusurile se mixeaza impreuna cu un plic de zah vanilat,5 linguri zahar tos,coaja rasa de la o lamaie,smantana,praful de copt stins cu zeama de la o jumatate de lamaie.apoi adaugam faina,pe rand cu lingura,daca mai e nevoie mai adaugati in plus fata de cantitatea retetei(trebuie sa fie un aluat moale dar care sa poata fi intins).

Se imparte aluatul in 2 parti egale din care intindem 2 foi.Ungem o tava cu unt si tapetam cu faina apoi punem in ea prima foaie.Peste prima foaie se pune crema de branza facuta astfel:

crema de branza: albusurile se bat spuma cu zah vanilat si cele 5 linguri de zahar ramase.Cand am obtinut o spuma tare,adaugam coaja rasa de la o lamaie,stafidele apoi incorporam incet branza de vaci si grisul.

Se intinde crema uniform peste foaia din tava apoi punem deasupra cea de-a doua foaie.Inainte de o pune in cutor o intepam din loc in loc cu furculita.

Se coace aprox 35 min in cuptorul preincalzit la 145 de grade(pana cand este frumos rumenita).Se pudreaza cu zahar pudra si se mananca..e delicioasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza de vaci si stafide" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
prajitura rapida de duminica