Prajitura cu bezea

de flori_s in Prajituri, 26 Iun 2011 | 12856 vizualizari

 

Super simplu, Super BUN :)

 

INGREDIENTE

  • pt o tava mica...gen40x20:

 Blat :

  • 5 oua( galbenusurile),
  • 1 pahar lapte,
  • 2 lg cacao ,
  • 200 g zahar,
  • 200g faina,
  • 100g unt,
  • 1 praf de copt(stins cu otet).
  • Compozitia trebuie sa iasa usor cremoasa. Puteti adauga si o esenta de vanilie

Bezeaua :

  • 5 albusuri batute cu 200g zahar si o piscatura de sare

Optional, gem

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu bezea:

Galbenusurile cu zaharul , laptele, praful de copt,untul ,cacaua,faina se mixeaza pana ce compozitia este usor cremoasa de culoare maronie ( aproximativ la fel ca ciocolata de menaj topita in ceea ce priveste textura). Se toarna in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Se da la cuptor timp de 20 de min la foc mare apoi in 5 min la foc mic.

Intre timp se prepara bezeaua mixand albusurile spuma apoi adaugand treptat zaharul si mixand pana ce albusurile se-ntepenesc in castron.

Dupa cele 25 de min se scoate blatul din cuptor si, optional puteti pune un strat de gem(iese bine cu cel de capsuni) dar amestecat cu apa astfel incat textura sa fie usor lichida..pt a nu cadea la fundul blatului.

Dupa ce puneti bezeaua , bagati-o la cuptor inca 5 minute si gata :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu bulion