nevoia de dulce ma tot impinge de la spate...si-mi da idei....combin, recombin...pana la urma iese ceva de fiecare data....
Ouale se bat cu zaharul si vanilina foarte bine pana se fac spuma. Ciocolata se topeste cu untul la microunde, se lasa 2-3 minute sa se racoreasca si se adauga la oua, mixandu-se mereu. Se adauga si iaurtul si se mixeaza in continuare. Se adauga praful de copt si faina, lingura cu lingura, mixandu-se dupa fiecare lingura.
Se unge o forma cu unt si se tapeteaza cu faina, se pune din compozitie jumatate( trebuia sa pun 3/4 din compozitie, caci gemul fiind mai greu are tendinta sa se lase la fund), se pune gem dupa cum va place, eu am pus jumatate de borcan de 350 g, apoi cu o lingura se amesteca din loc in loc gemul in aluat...sa aiba o forma cat mai neregulata. Se pune si restul de aluat si se niveleaza frumos.
Se da la cuptorul preincalzit la 180 grade si se coace pana se desprinde de pe marginile tavii. In ultimele 10 minute se potriveste caldura sa vina de jos in sus, sa se coaca bine la fund. Se lasa prajitura la racit in forma. Dupa ce s-a racit se pune pe un platou, se mai unge deasupra cu cateva linguri de gem si se toarna jeleul facut dupa instructiunile de pe pachet.
Se taie si se serveste cu placere, merge foarte bine si dimineata la cafea sau lapte.