O prajitura gustoasa cu crema de vanilie si bucati de nuci, numai buna pentru orice Ocazie
BLAT:
Albusurile cu apa si sarea se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine compozitia lucioasa.Se adauga galbenusurile frecate cu ulei , iar la final faina amestecata cu praful de copt.Cuptorul se preincalzeste la foc potrivit. Jumatate din compozitie se pune in tava unsa de chec, iar in cealalta jumatate adaugam o lingura de cacao dupa care punem compozitia tot intr-o tava de chec.Se dau la cuptor pentru 40 min. Cand sunt coapte se scot pe gratar la racit.
SIROP:
Apa cu zaharul se pun pe foc pana se topeste zaharul, se adauga esenta de rom si se lasa la racit.
CREMA:
250 ml lapte cu zaharul si esenta de vanilie se pun pe foc. Amidonul se omogenizeaza cu 50 ml lapte.Cand laptele de pe foc da in clocot se afauga amidonul, se amesteca incontinuu pana se ingroasa si se lasa la racit.
Se bate frisca, se incorporeaza in crema rece si se adauga miezul de nuca taiat bucati.
GLAZURA:
Ciocolata rupta bucati si frisca se pun la topit pe abur , se omogenizeaza si se pune peste prajitura.
Blaturile se taie felii, se ia o felie neagra se insiropeaza, se pune crema, apoi se ia o felia alba se insiropeaza se pune crema si se lipeste de cea neagra si tot asa, pana terminam feliile.
Deasupra se pune glazura!!
1
In crema in loc de nuca se poate pune bucati de alune.
2
In loc de amidon se poate pune faina.
3
La crema in loc de frisca se poate pune unt .
4
Glazura poate fi facuta si din ciocolata alba.