O prajitura foarte aromata, de la portocala. Reteta am gasit-o mai demlt aici pe Bucataras si am scris reteta si aici - http://noiinbucatarie.ro/prajitura-cu-alune-si-coaja-de-porocale/
Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bate in continuare pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile amestecate cu uleiul si se amesteca usor cu o lingura de lemn. Se adauga apoi si faina, cacao si praful de copt si se amesteca usor.
Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pana cand trece testul cu scobitoarea.Cand se raceste, se taie blatul in felii de aprox. 1 cm grosime.
Se face crema astfel: se mixeaza margarina cu zaharul pudra, se adauga 200 g aluma macinate la blender, 3 linguri de cafea.
Se unge fiecare felie de blat cu crema, dar se mai opreste putina crema si pentru ornat prajitura.
Se acopera cu crema, se orneaza cu coaja de portocala rasa, ciocolata alba rasa si bucati mici de ciocolata.
1
Puteti inlocui aceasta crema cu finetti.