Prajitura ''Cristina''

de Roxana in Prajituri, 10 Mai 2010 | 13376 vizualizari

 

nu stiu de ce ii zice asa :)) de la mama reteta. foarte usor de facut si foarte buna....s-a mancat repede :)) Imi pare rau ca nu am mai multe poze, dar micuta mea nu are rabdare cand stam la bucatarie si trebuie sa fac totul pe fuga :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri faina
  • Crema 1:
  • 4 galbenusuri
  • 1 lingura cu varf de cacao
  • 12 linguri de zahar
  • 200 ml lapte
  • un pachet unt
  • Crema2:
  • 4 albusuri
  • 8 linguri zahar
  • 100 gr nuca cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ''Cristina'':

Se fac 4 foi de dobos. Se bat albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile si faina.

Crema1: Se freaca galbenusurile cu 6 linguri de zahar, cacao, faina si laptele si se pun la fiert. Se fierb pana se ingroasa ca o budinca. Se lasa sa se raceasca si se amesteca cu untul si celelalte 6 linguri de zahar.

Crema 2: Se bat bine albusurile cu zaharul si se adauga nuca de cocos.

TIPS-URI

1

Eu am pus numai 5 linguri de zahar cand am frecat cu untul dar si asa a iesit tare dulce, cred ca se poate pune si mai putin. Depinde cat de dulce va place :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ''Cristina''" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (12)

Teo 1

11.05.2010, 23:37

mi s-a facut un dor de migalit in bucatarie, mai ales cand vad ce frumusete de bucate prezentati....;!

dann 1

28.11.2010, 20:56

in lista de ingrediente la Crema 1 nu apare FAINA, insa la modul de preparare a Cremei 1 apare FAINA. Undeva e o greseala, unde?

Rahela Velicu 1

25.06.2021, 11:24

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu blat de bezea cu cocos si crema de iaurt