Prajitura ciocolatoasa cu visine

de Dya Daniela Andrei in Prajituri, 8 Iun 2014 | 12500 vizualizari

 

Abia asteptam sa gasesc visinele pe tarabe, as fi mancat si ceva dulce ciocolatos,,,, dar nu prea imi suradea nimic. Asta pana cand am vazut checul pregatit de Cristina, aici http://www.bucataras.ro/retete/chec-cu-cacao-i-stafide-51962.html
Si atunci am stiut exact ce vreau: o prajitura ciocolatoasa, cu muuulte visine :)
A fost perfecta pentru gusturile mele: ciocolatoasa, pufoasa, cremoasa, usor umeda!

 

INGREDIENTE

Pentru blat ne sunt necesare:
  • o ciocolata cu lapte (de buna calitate)
  • 50 gr cacao olandeza
  • 150 ml lapte proaspat
  • 3 cescute cu faina
  • 2 cescute cu zahar tos
  • 4 oua (de curte)
  • 30 ml ulei
  • un pliculet cu praf de copt
  • 200 gr visine coapte (fara samburi)
  • coaja rasa de lamaie si/sau portocala
  • esente dupa gust: rom, vanilie, zahar vanilat,
Pentru crema ne sunt necesare:
  • 200 ml frisca lichida
  • 50 gr unt (de calitate)
  • o ciocolata alba aerata
  • 2 linguri cu cacao olandeza
Optional: ornamente de ciocolata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ciocolatoasa cu visine:

 Cele 4 oua le-am batut spuma impreuna cu zaharul (inclusiv cel vanilat) si cu esentele de rom si vanilie. Am adaugat faina cernuta si praful de copt si am omogenizat totul.

 Separat, am folosit lapte proaspat, drept urmare l-am fiert inainte.

L-am lasat sa se raceasca usor, dupa care am adaugat ciocolata neagra, amestecand continuu pana ce s-a topit complet.

Compozitia astfel obtinuta, am turnat-o peste ouale batute spuma.

Am presarat coaja de lamaie si/sau portocala si cacaoa pudra, amestecand pana la incorporarea completa.

Am uns apoi vasul cooker-ului cu un cub de unt si am turnat compozitia.

Am adaugat visinele (curatate de samburi) si am selectat din MENU functia de coacere , BAKE, la o temperatura de 150 de grade, pentru 30 de minute.

 Intre timp am pregatit crema:

 Punem frisca lichida intr-o craticioara, la foc potrivit, adaugam untul si ciocolata alba, rupta in bucatele mici. Dupa topirea completa a ciocolatei, adaugam cacaoa si amestecam continuu pana la omogenizarea completa. Se pastreaza la rece.

 Dupa coacerea si racirea completa a blatului, se adauga crema de ciocolata si se presara ornamentele.

 

TIPS-URI

1

In cazul in care crema este prea groasa, se mai poate adauga cate putina frisca pana se ajunge la consistenta dorita. Trebuie sa se tina cont insa si de faptul ca dupa racire, aceasta va fi mai densa.

2

Singurul regret este ca nu am pus mai multe visine :)

3

Cescuta folosita ca masura avea ca referinta 100 ml lichid

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ciocolatoasa cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

pe 27.09 la 16:08

Rulouri sendviș - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă

pe 27.09 la 10:54

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cheesecake cu mure