Prajitura chinezeasca

de cristi2 in Prajituri, 21 Feb 2012 | 11601 vizualizari

 

Prajitura chinezeasca

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 250 g unt
  • 400 g zahar
  • 250 g faina
  • 250 g nuci macinate
  • 1 praf de copt
  • 2 lingurite zeama de lamaie
  • arome(o sticluta esenta de rom)
  • 1/2 ciocolata (fara crema)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura chinezeasca:

Se separa ouale iar albusurile se bat spuma tare.Se freaca untul cu 250 g de zahar la care se incorporeaza albusurile spuma , apoi praful de copt stins cu zeama de lamaie, faina, nucile macinate si aroma (1/2 de sticluta). Se amesteca bine cu mixerul pana devine cremos. Se tapeteaza o tava cu unt si faina si se toarna compozitia. Se da la cuptor la 200° timp de 20 de minute Intre timp se freaca galbenusurile cu 150 g zahar si aroma ramasa pana se obtine o crema fina. Se incearca blatul cu o scobitoare si daca nu se lipeste, se scoate din cuptor si se toarna deasupra crema de galbenusuri. Se introduce din nou la cuptor timp de cca 10 min.(sa fie coapte glazura de deasupra). Cand este gata se scoate din cuptor si se rade deasupra ciocolata .

TIPS-URI

1

La taiat eu am folosit formele pentru biscuiti ....

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura chinezeasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu Oreo la pahar - Rețeta delicioasă și rapidă

ieri la 05:59

Crackers cu mac - Rețeta gustoasă de casă

de RODIMUR 8

pe 25.09 la 13:19

Tartă rustică cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 25.09 la 11:08

Cartofi cu ciuperci și bacon - Rețeta gustoasă la cuptor

pe 24.09 la 07:11

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]