Prajitura Capricii

de pansy1 in Prajituri, 4 Mar 2010 | 17855 vizualizari

 

Este o reteta ungureasca veche.Denumirea ei ,tradusa ar fi Capricii de femeie (Noi szeszely).

 

INGREDIENTE

  • ptr blat:
  • -3cani faina
  • -1 plic praf de copt
  • -6 galbenusuri
  • -1 varf de cutit de sare
  • -3 plicuri zahar vanilat
  • -1 ceasca zahar pudra
  • -250g unt topit
  • -cate o fiola cu esenta de vanilie si rom
  • -coaja de la o lamaie
  • -1 borcan gem de zmeura
  • ptr bezea:
  • -9 albusuri
  • -1 1/2 cesti zahar pudra
  • ptr decorare
  • -100 g nuci  macinate grosier
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Capricii:

-Se freaca galbenusurile cu sarea,o ceasca de zahar pudra, 2 plicuri de zahar vanilat

-se adauga untul topit si esentele de rom si vanilie,coaja rasa de lamaie

 -faina se cerne si se amesteca in prealabil cu praful de copt,apoi se adauga in compozitia de mai sus si se mixeaza.

 -se ia o tava ( a mea are 28x35 cm,dar merge pana la 40),se acopera cu hartie de copt,se pune aluatul rezultat in mijloc si se intindecu mana uda sau ,pe toata suprafata tavii.

-se pune tava in cuptorul preincalzit la 180*c si se lasa la copt timp de 25 minute.

 -intretimp batem cele 9 albusuri de ou cu 1 1/2 ceasca zahar pudra,si un plic de zahar vanilat,ca pentru bezele,pana compozitia devine tare .

-dupa ce am scos tava cu foaia din cuptor,lasam la racit ,dupa care ungem foaia cu gemul si tunam amestecul bezea peste si prearam cu nuca macinata grosier.

-se pune astfel tava in cuptorul racit la 150* C si se tine acolo pana e bezeaua capata o culoare aurie-maronie deshis. 
Atentie ca temperatura in cuptor sa nu creasca,s-o mentineti la 150 de grade,mai putin poate sa fie mai mult nu.Cam 45 de minute dureaza operatiunea asta.Dupa care inchidem focul si lasam sa se raceasca prajitura o data cu cuptorul,eventual chiar cu usa putin deschisa la cuptor,depinde de cuptorul fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Capricii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Mafine