Prajitura bunicii - Semiluni

de Miha in Prajituri, 16 Feb 2012 | 10836 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 150 ml ulei
  • 200 g faina
  • 1 praf de copt
  • coaja de portocala (praf)
  • 150 g nuca macinata mare pentru presarat pe deasupra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura bunicii - Semiluni:

Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana se albesc si isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul amestecat cu praful de portocala si se mixeaza pana compozitia devine ca o crema. Se toarna apoi uleiul putin cate putin, amestecand continuu, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt.

Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt. Deasupra se presara nuca macinata, repartizandu-se uniform pe toata suprafata. Se da tava la cuptor la foc mediu, pentru vreo jumatate de ora, pana blatul se desprinde de marginile tavii si se aureste usor.

Se lasa sa se raceasca bine, apoi se taie sub forma de semiluna, cu ajutorul unui pahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura bunicii - Semiluni" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Somloi