Au trecut sărbătorile, suntem deja în 2014, deci, nu știu voi, dar eu intru la dietă supersonică. :)) Oricum, să nu ziceți că sunt rea, vă las câteva rețete de prăjiturele, printre care și una dintre preferatele mele: prăjitura Bounty. :)
E grozavă, și când te gândești că se și prepară foarte ușor nu poți să spui ”pas”. :)
Mixați untul cu zahărul. Adăugați ouăle și laptele. Separat amestecați făina, cacaoa și ingredientele pentru crescut. În amestecul lichid, adăugați treptat mixul din făină.
Puneți hârtie de copt într-o tavă. Eu am folosit una de 35/25 însă data viitoare voi folosi una mai mărișoară. Adăugați compoziția și coaceți-o aproximativ 10-15 minute la 180 de grade, în cuptorul preîncălzit. Faceți testul cu scobitoarea. Nu este un blat pretențios, deci veți putea deschide ușa de la cuptor fără probleme.
Puneți laptele pe bain marie. Adăugați mierea și zahărul. Când acestea s-au topit adăugați grișul amestecând continuu cu telul pentru a nu se forma cocoloașe. Când începe să se îngroașe adăugați nuca de cocos și untul. Întindeți crema cât încă este fierbinte peste blatul ușor însiropat cu lichior de cocos sau alt sirop care vă place.
Topiți ciocolata împreună cu untul pe bain marie. Adăugați uleiul. Lăsați glazura să se răcească 3-5 minute la temperatura camerei, apoi întindeți-o peste prăjitură.