Banala , simpla , dar DELICIOASA crema de lamaie ...
3/4 din lapte se da la fiert cu zaharul . Faina se amesteca cu laptele (restul de 1/4) ,pana se elimina eventualele cocoloase formate si cand laptele a fiert si zaharul s-a topit , se adauga amestecul de lapte cu faina si se fierbe la foc mic timp de 10-15 minute , amestecandu-se incontinuu .
Se opreste focul si se lasa la racorit .
Se pregateste un sirop din apa cu zahar si 1/2 es de lamaie , cu care se insiropeaza foile .
Cand crema este aproape racita , se adauga coaja de lamaie si sucul acesteia , treptat ptr a nu iesi prea acra . Pe un taietor acoperit cu folie alimentara , sau aluminiu , se aseaza prima foaie se insiropeaza bine , se toarna jumatate din cantitatea de crema , se continua cu o noua foaie si restul de crema .
Asamblarea se va termina cu o foaie de pandispan .
Prajiturica se da la rece , dupa care se pudreaza cu zahar pudra si se portioneaza dupa dorinta .
Gabytule , ai mila si nu mai sari la mine ... te imbratisez ...