Prajitura aromata cu branza, stafide si scortisoara

de Corinuta in Prajituri, 22 Feb 2015 | 3522 vizualizari

 

Am facut o combinatie mai dupa capul meu, asa: aluatul e cu drojdie, branza cu stafide e aromata cu vanilie si coaja de lamaie, iar deasupra e un fel de crumbles cu scortisoara. Sa stiti ca aspectul prajiturii nu e deloc pe masura gustului, ideea e ca am facut o tava mare aseara si nu mai am decat putin, un rand din ea, deci place! :)

 

INGREDIENTE

  • Ptr. aluat:
  • 300 g faina
  • 140 ml lapte
  • 1 ou
  • 25 g drojdie
  • 2 linguri zahar
  • un praf de sare
  • 75 g unt
  • Ptr. umplutura:
  • 1 kg branza - quark am pus eu
  • 200 ml smantana cu 24% grasime
  • 150 g zahar
  • 3 oua
  • 3 linguri gris
  • 3-4 linguri de stafide
  • 2 plicuri zahar vanilat Bourbon Dr. Oetker
  • 1 plic coaja de lamaie de la Dr. Oetker
  • Ptr. crumble:
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri zahar
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 50 g unt
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura aromata cu branza, stafide si scortisoara:

Pentru aluat: Se amesteca faina cu sarea. Se freaca drojdia cu o lingurita de zahar pana se lichefiaza.Se topeste untul si restul de zahar in laptele caldut. Se amesteca toate ingredientele si se framanta un aluat elastic si nelipicios, apoi se acopera si se lasa la dospit pana pregatim umplutura.

Pentru umplutura: punem stafidele la inmuiat in apa calda. Mixam ouale cu zaharul si zaharul vanilat Bourbon, apoi adaugam pe rand in compozitie branza, smantana si grisul cate o lingura si se mixeaza bine dupa fiecare. La final se adauga coaja de lamaie si stafidele bine stoarse de apa. Se lasa deoparte pana pregatim si crumble-ul.

Pentru crumble: se amesteca zaharul cu scortisoara, se adauga faina, se amesteca, apoi se adauga untul rece. Se amesteca cu mainile pana obtinem un aluat sfaramicios.

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade. Se tapeteaza o tava mare de aragaz cu hartie de copt. Se intinde aluatul intr-o foaie de marimea tavii, al meu a fost de aprox. jumatate de cm grosime.

Se intinde uniform umplutura peste aluat, iar deasupra se presara crumble-ul tot uniform. Se coace cam 30-40 de minute pana se rumeneste usor pe margini. 

Se lasa sa se raceasca si se poate da la frigider putin, inainte de a se portiona si servi.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

daca faceti prajitura cu branza grasa de vaci, s-ar putea sa nu aveti nevoie de gris la umplutura, eu am pus pentru ca quarkul este foarte apos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura aromata cu branza, stafide si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
New York Cheesecake