Am facut o combinatie mai dupa capul meu, asa: aluatul e cu drojdie, branza cu stafide e aromata cu vanilie si coaja de lamaie, iar deasupra e un fel de crumbles cu scortisoara. Sa stiti ca aspectul prajiturii nu e deloc pe masura gustului, ideea e ca am facut o tava mare aseara si nu mai am decat putin, un rand din ea, deci place! :)
Pentru aluat: Se amesteca faina cu sarea. Se freaca drojdia cu o lingurita de zahar pana se lichefiaza.Se topeste untul si restul de zahar in laptele caldut. Se amesteca toate ingredientele si se framanta un aluat elastic si nelipicios, apoi se acopera si se lasa la dospit pana pregatim umplutura.
Pentru umplutura: punem stafidele la inmuiat in apa calda. Mixam ouale cu zaharul si zaharul vanilat Bourbon, apoi adaugam pe rand in compozitie branza, smantana si grisul cate o lingura si se mixeaza bine dupa fiecare. La final se adauga coaja de lamaie si stafidele bine stoarse de apa. Se lasa deoparte pana pregatim si crumble-ul.
Pentru crumble: se amesteca zaharul cu scortisoara, se adauga faina, se amesteca, apoi se adauga untul rece. Se amesteca cu mainile pana obtinem un aluat sfaramicios.
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade. Se tapeteaza o tava mare de aragaz cu hartie de copt. Se intinde aluatul intr-o foaie de marimea tavii, al meu a fost de aprox. jumatate de cm grosime.
Se intinde uniform umplutura peste aluat, iar deasupra se presara crumble-ul tot uniform. Se coace cam 30-40 de minute pana se rumeneste usor pe margini.
Se lasa sa se raceasca si se poate da la frigider putin, inainte de a se portiona si servi.
Pofta buna!
1
daca faceti prajitura cu branza grasa de vaci, s-ar putea sa nu aveti nevoie de gris la umplutura, eu am pus pentru ca quarkul este foarte apos.