Am vazut prajitura aromata a Alinei07 si m-am gandit ca va reusi foarte bine la multicooker, dar in alta varianta. Si nu m-am inselat.
Multumesc, Alina, pentru inspiratie!
Am folosit ca masura un pahar de 200 ml.
Mixam ouale cu zaharul si putina sare pana devin spumoase, apoi adaugam pe rand celelalte, ingrediente, mixand in continuare pana cand se omogenizeaza totul.
Praful de copt il cernem impreuna cu faina si le adaugat la final.
Ungem vasul multicookerului cu ulei si punem compozitia in el.
Asezam deasupra felii mici de portocala pe care le impingem usor in compozitie cu dosul unei linguri.
Punem vasul in aparat, conectam aparatul la sursa de curent si setam programul BAKE pentru 45 de minute, iar temperatura la 180 de grade.
Cu 10 minute inainte de expirarea timpului, incercam prajitura daca este coapta si pentru a se rumeni frumos, o putem intoarce pe partea cealalta, rasturnand-o mai intai pe un platou, apoi punand vasul peste ea, o rasturnam inapoi in vas.
Eu asa voi proceda de acum inainte cu deserturile si se rumenesc frumos pe toate partile.
Pentru sirop punem apa cu zaharul pe foc pana se dilueaza zaharul, apoi stingem focul si adaugam esentele.
Rasturnam prajitura pe un platou si o portionam calda, apoi o insiropam(cu siropul cald).
Este foarte aromata si delicioasa!
1
Se pot adauga in compozitia prajiturii stafide, visine, cirese sau coji de portocala si fructe, confiate.