O prajitura fara faina, dulce si insiropata.
Pentru sirop:
Mai intai pregatim siropul. Intr-o cratita amestecam 300 ml apa cu 300 g zahar si punem la fiert. Cand incepe sa clocoteasca siropul, il fierbem 5-6 minute si oprim focul. Adaugam 3 felii de lamaie pentru aroma si lasam siropul sa se raceasca.
Intr-un bol mixam ouale cu zaharul, adaugam margarina topita si restul ingredientelor si amestecam cu o lingura. Nuca de cocos poate fi inlocuita si cu fulgi de ovaz, am incercat si a fost la fel de buna prajitura.
Ungem o tava cu margarina sau cu ulei si turnam compozitia niveland-o cu o spatula. Tava nu trebuie sa fie prea intinsa, eu am folosit tava cu dimensiunile de 20x30 cm.
Coacem tava in cuptor pana se rumeneste aproximativ 25 de minute. Scoatem tava din cuptor si o lasam 5 minute sa se raceasca, pana i se duce toata fierbinteala. Turnam siropul rece peste prajitura calda si o lasam cateva ore sa absoarba tot siropul. Prajitura neavand faina va absorbi siropul putin mai lent.
Inainte de servire batem 100 ml de frisca si ornam prajitura.
1
La cat de dulce este prajitura nu ar mai fi nevoie si de frisca insa am vrut sa va prezint reteta completa. Va las pe voi sa decideti cum o ornati.