Prăjitură Alcazar

de elucubratiiculinare in Prajituri, 7 Mar 2012 | 11485 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 albușuri,
  • 250 g zahăr,
  • 250 g nucă,
  • Crema:
  • 150 g ciocolată,
  • 10 lingurițe lapte,
  • 50 g zahăr,
  • 200 g unt, 
  • zahăr pudră.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură Alcazar:

Se bat albușurile spumă, se adaugă treptat zahărul și la urmă nucile măcinate. Această compoziție se toarnă într-o tavă mare unsă cu unt și tapetată cu hârtie pergament. Hârtia trebuie și ea unsă bine. Se coace la 180 grade C pentru 30 minute.

Pentru cremă se topește ciocolata în lapte, în care adăugăm și zahărul. Se amestecă bine până se topește toată ciocolata. Când s-a răcit se amestecă bine cu untul până obținem o cremă pufoasă. După ce s-a răcit și blatul se va tăia în două.

Pe o foaie de hârtie sau folie de aluminiu se presară zahăr pudră. Se așează una din foi (cu partea de sus în jos), se pune crema și se acoperă cu cea de-a doua foaie (pe aceasta nu o mai sucim - o punem exact cum este în tavă). Se presară zahăr pudră și se acoperă cu folia de aluminiu. Se presează un pic cu mâinile și se pune o greutate (eu pun un tocător ceva mai gros).

Se dă la rece până a doua zi, când se taie după bunul plac și se servește.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură Alcazar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu nutella - Fragede, aromate si pline de crema

de laura_n 7

ieri la 13:33

Desert Amarela

pe 17.10 la 17:50

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

pe 17.10 la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

pe 17.10 la 07:35

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]