.....am gasit aceasta reteta pe un site de bucatarie si mi-am propus sa o fac,numai ca am intampinat diverse obstacole,pe care am sa le pastrez pentru mine si am sa va d-au reteta dupa cum am preparat-o eu cu mici modificari.....sper sa va placa!
Pentru foi:
Pentru crema :
Pentru inceput vom prepara foile astfel.
Vom amesteca ouale ,batute cu zaharul,dupa care vom adauga laptele,mierea de albine si uleiul.
Compozitia obtinuta o vom pune pe foc amestecand continuu pana se va ingrosa si se va inchide un pic la culoare. Apoi se va da deoparte si se va lasa la racit ,dupa care se va adauga praful de copt si faina ametecandu-le bine pana se va forma un aluat moale si nelipicios. Aluatul il vom imparti in patru parti egale din care vom coace patru foi pe fundul tapetat al unei tavi deprunghiulare.
Se vor coace cam 10 minute la cuptor ,care a fost bine incins.
Crema se va prepara astfel. vom amesteca zaharul cu zaharul vanilat. Apoi vom adauga faina iar la final vom adauga si laptele ,putin cate putin pana se incorporeaza tot.
Se va pune la baie de aburi si vom amesteca incontinuu,pana se va ingrosa ca o budinca.
Dupa ce s-a ingrosat se va lua de pe foc si se va adauga untul amestecand pana se va dizolva.Crema astfel obtinuta se va lasa sa se raceasca.
Cum foile si crema le-am pregatit vom incepe ansamblarea prajiturii asfel.
Vom aseza pe o tavaprima foaie peste care vom pune o parte din crema ,apoi vom adauga cea de a doua foaie. peste a doua foaie vom unge gemul de caise si vom adauga apoi cea de a treia foaie .
Peste a treia foaie vom adauga cealalta parte de crema (lasand un pic pentru deasupra) si la final adaugam cea de a patra foaie peste care ungem un strat subtire de crema.
Se va da la rece ,dupa care se portiona dupa preferinta si se va decora cu ciocolata amaruie.
Este bine de servit a doua zi.
1
Gemul de caise fiind mai acrut se va combina foarte bine cu dulceata cremei de vanilie. Tava folosite este de dimensiuni de 20 pe 30.