Prajitura Acoperis de casa

de babi5 in Prajituri, 16 Ian 2014 | 18742 vizualizari

 

Am vazut reteta publicata de Merisor. Mi-a placut tare si azi am incercat si eu cu mici modificari, eu am facut 2 portii adica in 2 tavi de chec. A iesit bine, multumesc Merisor

 

INGREDIENTE

  • 500 ml frisca hulala
  • 400 gr ciocolata menaj 52% concentratie cacao
  • 3 plicuri gelatina (30g)
  • 4 linguri zahar
  • 2 foi napolitane
  • 1 esenta portocala (fiola Dr. otker)
  • 1 borcan visine fara samburi
  • 200 ml cafea concentrata + sucul de lasiropul de visine
  • 30 piscoturi
  • 100 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Acoperis de casa:

Prima data am tapetat peretii tavilor de chec cu foile de napolitane, peretii laterali si fundul tavii.

Apoi am topit ciocolata cu 350 ml frisca. Dupa topire dam la o parte si lasam sa se raceasca. Intre timp inmuiem gelatina in 100 ml apa si lasam sa se dizolve (sa-si mareasca volumul) Mixam bine ciocolata pana devine cremoasa, restul de frisca ramas il mixam cu 2 linguri de zahar si amestecam cu o paleta cu crema de ciocolata, esenta de portocala si visinile bine scurse.

Gelatina o punem pe plita pana la punctul de fierbere (atentie nu se fierbe), se lasa numai sa se topeasca apoi lasam putin sa se raceasca si punem peste crema. Amestecam bine cu paleta pana se incorporeaza bine. Din crema obtinuta punem un strat mai grosut pe fundul tavilor de chec apoi amestecam cafeaua indulcita cu 2 linguri de zahar si cu siropul din visine, trecem piscoturile pe rand, usor, prin acest sirop si asezam peste crema primul rand format din cate un piscot, punem din nou crema. Randul 2 se face cu doua piscoturi alaturate, punem restul de crema si ultimul rind se pune cu trei piscoturi alaturate.

Se pun tavile la rece pentru cateva ore. Se intoarce tava de chec pe un platou, se orneaza daca vreti cu  ciocolata sau frisca sau pur si simplu  ramane asa.

Este super buna si chiar nu are multe calorii avand in vedere concentratia mare de cacao. Zahar nu se foloseste decit 4 linguri. 

Ppofta buna! Merisor multumesc inca o data!

TIPS-URI

1

Este un desert super bun si chiar merge si pentru dieta

2

Cine doreste mai poate adauga frisca la servit

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Acoperis de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (37)

babi5 1

17.01.2014, 10:36

diana_k

Panacris 1

17.01.2014, 18:43

babi5 1

17.01.2014, 19:06

Multumesc Panacris este tare buna ,

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Tosca