Am vazut reteta publicata de Merisor. Mi-a placut tare si azi am incercat si eu cu mici modificari, eu am facut 2 portii adica in 2 tavi de chec. A iesit bine, multumesc Merisor
Prima data am tapetat peretii tavilor de chec cu foile de napolitane, peretii laterali si fundul tavii.
Apoi am topit ciocolata cu 350 ml frisca. Dupa topire dam la o parte si lasam sa se raceasca. Intre timp inmuiem gelatina in 100 ml apa si lasam sa se dizolve (sa-si mareasca volumul) Mixam bine ciocolata pana devine cremoasa, restul de frisca ramas il mixam cu 2 linguri de zahar si amestecam cu o paleta cu crema de ciocolata, esenta de portocala si visinile bine scurse.
Gelatina o punem pe plita pana la punctul de fierbere (atentie nu se fierbe), se lasa numai sa se topeasca apoi lasam putin sa se raceasca si punem peste crema. Amestecam bine cu paleta pana se incorporeaza bine. Din crema obtinuta punem un strat mai grosut pe fundul tavilor de chec apoi amestecam cafeaua indulcita cu 2 linguri de zahar si cu siropul din visine, trecem piscoturile pe rand, usor, prin acest sirop si asezam peste crema primul rand format din cate un piscot, punem din nou crema. Randul 2 se face cu doua piscoturi alaturate, punem restul de crema si ultimul rind se pune cu trei piscoturi alaturate.
Se pun tavile la rece pentru cateva ore. Se intoarce tava de chec pe un platou, se orneaza daca vreti cu ciocolata sau frisca sau pur si simplu ramane asa.
Este super buna si chiar nu are multe calorii avand in vedere concentratia mare de cacao. Zahar nu se foloseste decit 4 linguri.
Ppofta buna! Merisor multumesc inca o data!
1
Este un desert super bun si chiar merge si pentru dieta
2
Cine doreste mai poate adauga frisca la servit