Prajitura "Acoperis de casa", cu piscoturi si crema de ciocolata

de Merisor in Prajituri, 31 Dec 2013 | 68323 vizualizari

 

Ideea acestei prajituri am preluat-o de la Ralu_ca, cu unele modificari(multumesc, Ralu!!).
Este foarte buna, se face rapid si nu necesita coacere.

 

INGREDIENTE

  • 1 foaie de napolitana mica
  • 500 ml frisca lichida
  • 350 gr ciocolata menaj
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita nes
  • 10 gr gelatina
  • 100 ml apa
  • 14 piscoturi Savoiardi
  • 250 ml cafea fiarta(+ 1 lingurita zahar)
  • 2 lingurite amareto
  • 1 varf lingurita sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Acoperis de casa", cu piscoturi si crema de ciocolata:

Decupam foaia de napolitana pe dimensiunea laturilor unei tavi de chec, mai putin baza.

Cu aceste decupaje tapetam interiorul tavii.

Rupem ciocolata in bucati si o punem intr-un vas pe foc, impreuna cu frisca lichida si putina sare.

Lasam totul pe foc mestecand continuu pana cand se topeste ciocolata.

Eu am adaugat nessul si cacaoa pentru ca am vrut sa iasa crema putin amaruie, iar ciocolata a fost putin dulce.

Dam crema de ciocolata la rece pentru 30 de minute, apoi introducem mixerul in ea si mixam pana cand devine spumoasa.

Pregatim o cafea, nu prea tare si o amestecam cu lichiorul Amaretto.

Trecem piscoturile prin cafea pe o parte si pe alta si le asezam pe o tava pana la racirea cremei. Nu scufundam piscoturile in lichid pentru a nu se inmuia prea rau.

Hidratam gelatina in apa, apoi o dizolvam la foc incet mestecand continuu sa nu se lipeasca de peretii vasului.

Cand se dizolva definitiv, adaugam gelatina in crema putin cate putin mixand rapid sa se omogenizeze bine.

Turnam putina crema in tava, atat cat sa se imbrace fundul, apoi asezam un rand de piscoturi pe mijloc. punem iar crema peste ele, asezam cate doua randuri de piscoturi, iar crema, trei randuri de piscoturi si la final restul de crema.

Dam tava la frigider cateva ore pana se incheaga bine crema, apoi portionam.

Am vrut sa ornes cu putina ciocolata, dar mi s-a spus ca exagerez, deja este suficienta in crema.

 

 

TIPS-URI

1

Se poate exclude nessul si cacaoa, facandu-se o crema ganache simpla, dar recomand ciocolata amaruie, eu nu am avut.

2

As recomanda ca foile de napolitana sa se ataseze ulterior pentru a fi crocante, eventual lipite cu ciocolata, la mine s-au inmuiat., dar confera un aspect placut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Acoperis de casa", cu piscoturi si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu vanilie