Porc la cuptor cu paprika afumata si ciuperci

de papabundetot in Porc, 19 Oct 2014 | 3594 vizualizari

 

Pranzul de astazi…nu neaparat sanatos :) pentru ca nu incurajez asocierea de carne cu cartofi dar…cateodata mai facem si ce ne dorim nu numai ce trebuie sau ce e sanatos,asa cum ziceam…pranzul de astazi a fost creat pe masura ce se adunau ingredientele pe masa,pentru ca initial nu stiam exact ce vreau sa fac cu acele bucati de friptura,dar apoi mi-am mai amintit de una,alta prin frigider si a iesit ce se vede :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 8 felii pulpa de porc
  • 250 gr ciuperci
  • 1 kg cartofi
  • paprika afumata iute
  • sos soia,
  • apa de flori de portocal
  • chimen macinat,
  • ulei de masline
  • putin cascaval,
  • praz pentru decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Porc la cuptor cu paprika afumata si ciuperci:

Am marinat carnea 2-3 ore in sos de soia,apa de flori de portocal,paprika iute afumata,chimen,apoi am pus-o intr-o tava cu tot cu marinata,am adaugat ciupercile taiate bucati,putina apa si ulei de masline deasupra,si am dat-o la cuptor sa se rumeneasca usor la foc mic.

Cartofii i-am curatat si i-am taiat bucati mari,apoi i-am pus intr-o cratita cu ulei de masline,paprika afumata iute,chimen macinat,sare si i-am dat si pe ei la cuptor. Am pus deasupra cratitei o bucata de hartie de copt inmuiata in apa rece si stoarsa bine si am lasat cartofii aproximativ 30 minute in cuptor.Am scos apoi hartia de copi si i-am mai lasat 10 minute sa se rumeneasca frumos.

Dupa ce si friptura s-a patruns,am pus pe fiecare felie cate o bucatica de cascaval si am mai lasat-o la cuptor cat sa se topeasca cascavalul,apoi am oprit focul si am decorat farfuria cu praz proaspat taiat fidelute.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Porc la cuptor cu paprika afumata si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura din muschi de porc afumat cu carnaciori