Daca e weekend,inseamna ca gatim! Am gandit de ceva vreme acest preparat si pana la urma sunt bucuroasa ca a iesit exact asa cum mi-l imaginasem eu.Desi am mai spus, simt nevoia sa repet,spunand ca mancarurile cu gust comun sau obisnuit cu siguranta nu sunt pentru mine si desi nu sunt bucatar de profesie imi place sa experimentez arome noi,in combinatii create pe loc de mine.Partea buna e ca pana acum toate combinatiile facute au fost apreciate si laudate.
Am folosit pentru friptura:
Am folosit pentru orez:
Friptura,am pus-o la marinat in sos soia,apa de flori de portocal,50 ml vin alb,curry si am lasat-o cam 20 minute.In blender am tocat ceapa,usturoiul,ardeiul iute,coriandrul,chimenul,amestecate cu marinata in care a stat carnea.Am format astfel un sos pe care l-am pus in tava peste carne,dand apoi totul la cuptor pentru 45-50 minute,pana carnea s-a patruns bine si s-a inmuiat.
Orezul cu fasole rosie: Am tocat o ceapa,usturoiul si le-am pus intr-o tigaie mai adanca la foc impreuna cu cuisoarele,le-am lasat pana ceapa a devenit usor aurie,am adaugat apoi o lingurita de curry si o cana de orez basmati,2 cani supa de pui si am lasat orezul sa fiarba pana a absorbit toata supa.La sfarsit am adaugat fasolea din conserva,(scursa si spalata) ,am amestecat si am stins focul.
Sos gorgonzola cu nuci: Intr-o tigaie am pus putin ulei,2 catei de usturoi zdrobiti marunt ,dupa ce usturoiul s-a calit putin am adaugat 50-60 gr branza gorgonzola taiata cubulete (ca sa se topeasca mai usor),apoi 200 ml smantana de gatit si o mana de nuci.Am lasat totul la foc pana cand branza s-a omogenizat cu smantana,am adaugat o mana de coriandru verde tocat marunt si am stins focul.
Am servit orezul cu fasole rosie alaturi de friptura de porc si sos gorgonzola cu nuci.O bunatate si o varietate de arome,toate pe gustul meu.
Pofta mare!