Porc cu lapte

de laylalala in Porc, 17 Feb 2010 | 3231 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 gr muschi de porc
  • 6 catei de usturoi, curatati
  • sare si piper
  • 1 lingura unt
  • 1 ceapa, curatata si tocata mare
  • 1 morcov, curatat si tocat mare
  • 2 lingurite frunze de rozmarin
  • 1 foaie de dafin
  • 500 ml lapte
  • 1 lingurita amidon alimentar amestecat cu 2-3 linguri apa rece
  • patrunjel tocat, pentru décor  
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Porc cu lapte:

Fa in muschiul de porc 6 taieturi, nu prea mari, si introdu in fiecare taietura cate un catel de usturoi.Pune carnea la rece si las-o sa stea cateva ore sau peste noapte.Apoi freaca carnea cu sare si piper.Incalzeste cuptorul la 160ᵒC.

Topeste untul intr-o tigaie si prajeste carnea pana se rumeneste usor pe toate partile.Adauga ceapa, morcovii, rozmarinul, foaia de dafin si laptele.Lasa amestecul sa dea intr-un clocot.Transfera amestecul intr-un vas termorezistent si da totul la cuptor 2h, pana legumele si carnea se vor inmuia, intorcand carnea cel putin o data.

Scoate carnea din vas, infasoara-o in folie de aluminiu pentru a se pastra calda, si pune-o deoparte.Strecoara lichidul din vas, amesteca-l cu amidonul cu apa si pune-l la fiert intr-o cratita pana se va ingrosa.

Asezoneaza sosul dupa gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Porc cu lapte" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Musaca