Sunt foarte simple şi gustoase.
Gălbenuşurile se freacă bine cu untura şi zahărul, apoi se adaugă smântâna, laptele şi restul ingredientelor.
Încorporăm făină cât cuprinde şi frământăm până obţinem un aluat omogen.
Lăsăm aluatul să se odihnească aproximativ 15 minute.
Întindem o foaie nu foarte subţire. Decupăm cu ajutorul unui pahar cercuri din aluat pe care le umplem cu gem de gutui şi apoi modelăm cu mâna sub formă de pogăci.
Punem hârtie de copt pe o tavă şi aranjăm pogăcile deasupra.
Încingem cuptorul la 180 de grade, apoi dăm tava la copt aproximativ 30 de minute.
Cân s-au rumenit frumos sunt gata, scoatem tava cu acestea din cuptor şi le aranjăm pe o tava.
Poftă bună!
1
se pot servi dimineaţa la ceai sau la cafea, dar şi ca atare pentru desert;
2
se pot pudra cu zahăr praf;