Pogaci cu cașcaval

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 13 Noi 2014 | 9360 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg făină albă
  • 380 g unt de 85% grăsime
  • 3 gălbenușuri
  • 50 g drojdie proaspătă
  • 100 ml lapte
  • 5-6 lg smântână
  • 3 lgt sare
  • 200-250 g cașcaval
Portii: 135
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pogaci cu cașcaval:

Într-un vas se cerne făina,  se adaugă sarea, gălbenușurile,  untul tăiat bucățele mici, smântâna și drojdia dizolvată în cei 100 ml lapte călduț. Se frământă toate la un loc până obținem un aluat omogen și care nu se lipește de degete.  Se întinde pe masa de lucru o foaie de jumătate de deget grosime, se unge cu albușurile bătute și se rade cașcavalul deasupra.  Se taie forme rotunde cu ajutorul unui pahar (sau dacă aveți altceva), se așează in tavă,  se lasă cca 10-15 minute să crească și apoi se dau la cuptor. Se lasă până se rumenesc frumos deasupra.

Mie mi-au ieșit 135 de bucăți pe numărate.  :d

Poftă bună! 

TIPS-URI

1

Dacă aluatul cere, se mai poate adăuga smântână.

2

Se pot presăra deasupra semințe de chimen.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pogaci cu cașcaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budinca de cartofi