Astazi va las o gustare foarte faina, buna de rontait la un film, de luat la pachet, chiar de pus in ghiozdan copiilor. Sunt niste biscuiti sarati sau cel putin noi asa le-am zis, grozavi si foarte moi. O bunatate si voi repeta reteta curand.
Baconul taiat cubulete, il puneti intr-o tigaie si il rumeniti. Il scoateti pe un platou, pe care asezati niste servetele.
Cascavalul il dati pe razatoarea mica. Intr-un bol mixati untul cu parmezanul si cascavalul. Adaugati ouale, amestecati bine.
Faina o amestecati cu praful de copt si bicarbonatul, le incorporati in compozitia de mai sus, treptat. Adaugati ierburile italienesti, putin piper si baconul rumenit. Amestecati totul cu o paleta.
Tapetati cu hartie de copt o tava. Luati cu o lingura din aluat, formati niste bile mai maricele. Le asezati in tava cu distanta intre ele. Mie mi-au iesit 17 bucati.
Introduceti tava cu biscuiti in cuptorul incins, la 170 de grade C, pentru 16-18 minute, pana se rumenesc usor. Cand sunt gata, ii scoateti din cuptor si ii lasati 10-15 minute sa se racoreasca. Ii puneti intr-o caserola, inchideti bine capacul si ii pastrati la rece.
Se servesc atat calzi cat si reci!
Pofta buna!