Rumene si călduţe,făcute de mama mea,cu un gust inconfundabil.Puteţi alege între cele cu caş ceapă şi mărar ori cu urdă dulce.Nu vă sfiiţi ,dacă se termină repejor face mama altele.Acuma vine Gaby şi zice ca „iar a făcut mama mâncare”,logic,eu eram ocupată cu îngheţata.
Drojdia se amesteca cu putin lapte caldut si o lingura de faina.Se lasa sa dospeasca.
Faina cernuta se amesteca cu sarea,se pune drojdia si se framanta cu lapte si apa calduta.Daca framantam doar cu lapte,aluatul va fi prea elastic si nu vrem asta.Daca folosim si apa la framantat,placintele se vor rumeni frumos.
Framantam un aluat mai moale,dupa ce va dospi va fi mai usor de intins.
Lasam la dospit intr-un loc caldut lipsit de curenti de aer pana isi dubleaza volumul.
Pentru umpluturi,amestecam urda cu zaharul,oul batut si aromele.Separat razuim casul si il amestecam cu ceapa si mararul taiate marunt.Punem si putina sare.
Din aluatul dospit,luam cu lingura si punem pe masa infainata.Intindem o foaie destul de subtire,punem umplutura si apoi o impaturim astfel incat sa ramana tot rotunda.Mai intindem cu sucitoarea,apoi o punem in uleiul incins din tigaie.Intoarcem cand este rumenita frumos.
Merg de minune cu un iaurt sau smantana.
Va tenteaza????Cred ca da.