Poale-n brau

de RuxyRux in Dulciuri, 30 Noi 2010 | 17719 vizualizari

 

Placinte moldovenesti traditionale...atat de delicioase ....

 

INGREDIENTE

  • Aluatul
  • 500 g faina  
  • 2 linguri ulei  
  • 4 galbenusuri
  • 100 g smantana
  • 20 g drojdie
  • 300 ml lapte
  • jumatate de lingurita de sare
  • 100 g zahar
  • Umplutura
  • 500 g branza de vaci sau branza sarata, de oaie, framantata
  • 2-3 oua  
  • 2 linguri  vanilie  
  • coaja de lamaie
  • coaja de portocale
  • 50 g stafide
  • putina sare
  • zahar dupa gust
Portii: 9
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Poale-n brau:

Pregatim maiaua:

Amestecam drojdia cu putin lapte caldut, o lingurita de zahar si putina faina atat cat sa acoperim drijdia. Lasam la loc caldut sa creasca. ( zece min)

Galbenusurile le frecam spuma cu sarea si zaharul, apoi adaugam maiaua cu drojdie si faina. Framantam in jur de 20 de minute si adaugam si uleiul. Mai framantam cinci minute si apoi acoperim si lasam la crescut o ora la loc caldut.

Intindem foaia nu foarte subtire si facem placintele . Punem compozitia de branza si adunam marginile suprapunandu-le unele peste altele.

Unele gospodine din Moldova le aduna ca pe saculeti si le unesc apoi in partea de sus.

Compozitia de branza:

Se amesteca bine branza pentru umplutura cu zaharul coaja de citrice,  aromele si stafidele.

Se ung cu galbenus de ou amestecat cu o lingura de lapte si se pun in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina sau hartie de copt se dau la cuptor 30-35 de minute la foc potrivit . Se pudreaza si se servesc caldeeeee!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Poale-n brau" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Constelatialeu 1

24.03.2013, 21:45

Valeu, peste ce am dat aici,o bunatate...

RuxyRux 1

24.03.2013, 22:33

Panacris 1

21.09.2014, 11:10

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza si foi Yufka