Platou gustări tradiţionale

de ionix in Aperitive / Garnituri, 28 Dec 2010 | 20939 vizualizari

 

o să postez şi reţetele individuale...
este un platou pentru 4 persoane

 

INGREDIENTE

  • ŢUICĂ
  • 300 g şorici afumat
  • 200 g caşcaval
  • doi cârnaţi de casă
  • un caltaboş
  • 150 g măsline
  • 200 g tobă afumată
  • două cepe
  • piftie
  • salată de sfeclă
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Platou gustări tradiţionale:

Nu este chiar 100% tradiţional pentru că-s în plus măslinele şi caşcavalul.

Reţeta cârnaţolor de casă este aici: http://www.bucataras.ro/retete/14671/carnati-de-casa.html

Pentru a menţine şoriciul moale până în zoua de Crăciun, trebuie să faceţi următoarele: sărezi foarte bine, îl rulezi şi-l ţii la rece la frigider. (eu ţin pe balcon pentru că este rece afară) . Când se serveşte vom rade sarea cu un cuţit.

satala de sflecă o găsiţi aici: http://www.bucataras.ro/retete/3015/salata-de-sfecla-rosie-cu-hrean.html

Toate ingredientele se taie după bunul plac şi se aşează pe platou.

Se serveşte cu un pahar de ţuică bună.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Platou gustări tradiţionale" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Aperitive