Turcii vand la brutariile lor asa ceva si mie placandu-mi foarte mult si cum abia dupa prima ti se face pofta ....si mai vrei, si fiind destul de scumpute m-am gandit sa le fac eu in casa si au iesit la fel, mai bune chiar ca fiind facute acasa nu ne zgarcim cu umplutura de carne si eu in plus pun si mac.
Eu fac de obicei cantitate dubla se pastreaza excelent la congelator si se pot incalzi la microunde, si ce buneee sunt mai aes seara cand ti-e pofta de ceva bun cu gust si numai scoti vreo 2 din congelator.
Se pregateste o coca din faina cca 400 grame, 2 oua, 1 lingurita sare, 2 linguri zahar, drojdia si apa calda cat cuprinde faina, se framanta acest aluat cu mana intr-un vas de bucatarie.Se acopera si se lasa la crescut.
Se pregateste in putin ulei de masline, intr-o tigaie, carnea tocata de vita impreuna cu cele 2 cepe tocate, usturoiul, piper, condimente pentru carne tocata , cand carnea e aproape facuta se pune putin sos de soia.Apoi se stinge focul se adauga coserva mica intreaga de pasta de rosii, si 1 lingurita de pasta de chilli.
Pe masa curata de lucru stropita cu faina se intinde aluatul nu prea gros dar nici foarte subtire, se taie patrate, in fiecare patrat se pun 2, 3 lingurite de umplutura de carne, se inchid patratele, se aseaza in tava unsa cu ulei, se ung cu ou batut cu pensula si se stropesc cu mac.
Se coc pe rand in cuptorul incins bine inainte cam la 180 grade cca 15 minute , cand sunt gata miroase innebunitor si sunt si bronzate frumos.
Se scot si se mananca calde sau reci, se pastreza excelent la congelator.
Sunt foaaaarte bune!