Placinte cu branza si cascaval la tigaie

de gaby_duceag in Aperitive / Garnituri, 17 Noi 2013 | 16252 vizualizari

 

Rasfoind prin albumele de pe desk , am dat de pozele placintelor astea, care, de rele ce sunt, mi-au mai pus si ele fro 2 kg pe un' nu trebuie :D :)). Ruxy e vinovata, nu io.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina alba
  • 250 gr branza( eu am pus cas in saramura, dat pe razatoare)
  • 100 gr iaurt
  • 100 gr unt
  • 1 ou si 1 galbenus
  • 1/2 pachetel de drojdie uscata
  • 4 galbenusuri pentru uns
  • 100 gr cascaval ras
  • ulei pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu branza si cascaval la tigaie:

 

Se topeste untul si se amesteca cu branza data pe razatoare.

Se adauga iaurtul, ouale , faina si drojdia.

Se framanta un aluat elastic  si se imparte in  bucati de marimea unei mingi de ping-pong .(asa o zis Ruxy! :)) )

Se ia fiecare bucata si se intinde cu sucitorul, cat mai subtire.

Foile intinse le ungem cu galbenus de ou si presaram in mijloc cascavalul ras.

Pliem parte peste parte si rulam usor marginea putin oblic , sa nu se desfaca la prajit.

Apasam cu o furculita pe margine. Ungem cu galbenus si prajim in ulei incins.

Le scoatem pe servetele, sa absoarba surplusul de ulei.

Sunt...sunt! Mai bine nu va mai zic :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu branza si cascaval la tigaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

diaconta 1

18.11.2013, 13:42

deci nu-i bai ca s-au pus kilogramele alea,bai e ca nu s-au pus unde trebe' )))))))))) cam unde ai fi vrut,ca's curioasa?

babi5 1

18.11.2013, 17:46

Bune

AnyCostescu 1

18.11.2013, 18:04

o idee tare buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi gratinaţi la cuptor