Pentru ca sotul a dorit sa manance placinte cu branza :D, iata-le :))
ALUAT:
UMPLUTURA:
ALUATUL
Ouale cu zaharul si esenta de vanilie se amesteca cu telul , se adauga smantana , se omogenizeaza.
Apoi se adauga uleiul , se omogenizeaza, se adauga praful de copt , se amesteca bine.
La final se pune faina cat cuprinde pentru a forma un aluat sa il putem intinde.
UMPLUTURA:
Branza, zaharul, esenta de vanilie, oul si grisul se amesteca toate la un loc.
Presaram pe masa faina si intindem aluatul , apoi il taiam in patrate , in mijloc se pune branza si se impacheteaza astfel un colt, peste coltul opus , apoi colturile opuse si ele unele peste altele.
Se pun in tava cu hartie de copt , se ung cu ulei si se dau la foc potrivit 30 min.
1
Branza dulce se poate inlocui cu telemea.
2
Branza se poate face cu ou si cu marar .
3
In loc de ulei se poate folosi unt topit sau untura.