Placinte coapte la tigaie

de laura_n in Aperitive / Garnituri, 23 Mar 2014 | 8446 vizualizari

 

Nu scriu nica, oricum nu se vede.
Dar sunt cu dedicatie pentru Buni si Gusti :)))))

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 300 ml apa
  • 4 linguri ulei masline
  • 1 lgta sare
  • 1 lgta zahar brut
  • 1lgta drojdie uscata
  • pt umplutura
  • 100 gr branza sarata
  • un cub cascaval ras
  • 1 ou
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte coapte la tigaie:

Am folosit masina de paine pentru framantat aluatul. Pentru cine vrea sa framante manual, cernem faina intr-un castron, facem un locas in mijloc. Hidratam drojdia in putin apa si amestecam cu sarea si zaharul. Adaugam in locasul din faina si punem si uleiul si incepem sa framantam un aluat. Daca mai e nevoie, adaugam faina. Lasam la dospit, in loc caldut.

Branza o faramitam intr-un castron, adaugam peste ea cascavalul ras si apoi oul batut. Amestecam bine toata branza si dam deoparte.

Dupa ce a crescut aluatul, pregatim un blat de lucru, infainat. Taiem aluatul in bucati cat un pumn, si intindem fiecare bucata cu sucitorul. Asezam in mijloc cate o lingurita de branza. Impaturim aluatul in multe straturi si apoi intindem cu sucitorul placintuta.

Procedam la fel cu toate portiile de aluat.

Pregatim o tigaie, o punem la incins pe aragaz, si asezam cate 3-4 placintute in ea. Invartim continuu tigaia, ca la clatite, astfel se coc mai usor placintele. Le lasam cateva minute, la foc mediu, apoi le intoarcem si le lasam sa se rumeneasca si pe cealalta parte. Le scoatem si le lasam la racit. 

Sunt bestiale. 

 

TIPS-URI

1

puteti adauga orice compozitie doriti.

2

stingeti cu bere :))))

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte coapte la tigaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Lia_ 1

24.03.2014, 06:36

imi spuneai tu la reteta aia de lipii indiene pe care am facut-o, cea umpluta cu cartofi, ca faci si tu asa ceva dar cu branza . nu m-am invrednicit sa probez dar sigur le voi face ca prea mult imi plac.
vad ca de data asta nu procedezi ca la paine (si lipii) sa lasi 15 minute sa creasca o maia si pe urma sa framanti si cu sarea. de ce trebuie facut asa?

Satisfyyourcravings 1

24.03.2014, 13:38

Vai, ce-mi plac!

Dya Daniela Andrei 1

24.03.2014, 21:57

TRimite-ne si noua vreo doua!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

Creveti Prajiti in Baie de Ulei – Reteta Simpla si Rapida pentru Creveti Crocanti

pe 04.10 la 14:44

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Spanac cu ochiuri si cartofi