Placinte coapte la tigaie

de laura_n in Aperitive / Garnituri, 23 Mar 2014 | 8536 vizualizari

 

Nu scriu nica, oricum nu se vede.
Dar sunt cu dedicatie pentru Buni si Gusti :)))))

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 300 ml apa
  • 4 linguri ulei masline
  • 1 lgta sare
  • 1 lgta zahar brut
  • 1lgta drojdie uscata
  • pt umplutura
  • 100 gr branza sarata
  • un cub cascaval ras
  • 1 ou
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte coapte la tigaie:

Am folosit masina de paine pentru framantat aluatul. Pentru cine vrea sa framante manual, cernem faina intr-un castron, facem un locas in mijloc. Hidratam drojdia in putin apa si amestecam cu sarea si zaharul. Adaugam in locasul din faina si punem si uleiul si incepem sa framantam un aluat. Daca mai e nevoie, adaugam faina. Lasam la dospit, in loc caldut.

Branza o faramitam intr-un castron, adaugam peste ea cascavalul ras si apoi oul batut. Amestecam bine toata branza si dam deoparte.

Dupa ce a crescut aluatul, pregatim un blat de lucru, infainat. Taiem aluatul in bucati cat un pumn, si intindem fiecare bucata cu sucitorul. Asezam in mijloc cate o lingurita de branza. Impaturim aluatul in multe straturi si apoi intindem cu sucitorul placintuta.

Procedam la fel cu toate portiile de aluat.

Pregatim o tigaie, o punem la incins pe aragaz, si asezam cate 3-4 placintute in ea. Invartim continuu tigaia, ca la clatite, astfel se coc mai usor placintele. Le lasam cateva minute, la foc mediu, apoi le intoarcem si le lasam sa se rumeneasca si pe cealalta parte. Le scoatem si le lasam la racit. 

Sunt bestiale. 

 

TIPS-URI

1

puteti adauga orice compozitie doriti.

2

stingeti cu bere :))))

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte coapte la tigaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Lia_ 1

24.03.2014, 06:36

imi spuneai tu la reteta aia de lipii indiene pe care am facut-o, cea umpluta cu cartofi, ca faci si tu asa ceva dar cu branza . nu m-am invrednicit sa probez dar sigur le voi face ca prea mult imi plac.
vad ca de data asta nu procedezi ca la paine (si lipii) sa lasi 15 minute sa creasca o maia si pe urma sa framanti si cu sarea. de ce trebuie facut asa?

Satisfyyourcravings 1

24.03.2014, 13:38

Vai, ce-mi plac!

Dya Daniela Andrei 1

24.03.2014, 21:57

TRimite-ne si noua vreo doua!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Paine umpluta - Trecia di pan brioche ripiena