Anul trecut la Istanbul, intr-o patiserie aproape de Moscheea Albastra am mancat o placinta cu branza buna de tot. Interesant mi s-a parut ca avea in compozitie frunze de patrunjel, noi romanii fiind obisnuiti mai mult cu combinatia branza - marar.
Nu mai stiu cum se numea exact placinta, probabil "borek" cumva :) dar am gasit pe internet o reteta si a iesit aproape la fel.
Foarte simplu:
1. In primul rand, porniti cuptorul.
2. Amestecati branza cu oul, smantana, chimenul si patrunjelul.
3. Amestecati laptele cu ouale si untul topit sa uleiul.
4. Ungeti o tava mai inalta cu ulei, puneti prima foaie, ungeti cu compozitia lichida, adaugati alta foaie. Stratul de jos trebuie fie de 6 foi.
5. Puneti compozitia de branza.
6. Adaugati restul de foi, ungandu-le pe fiecare cu compozitia lichida. La sfarsit peste ultima foaie turnati restul de lichid.
7. Lasati la copt pana ce devine rumena.
1
Dupa ce o scoateti din cuptor, lasati-o sa se racoreasca putin si sa se inchege inainte sa o taiati