Imi place sa pregatesc astfel de placinte pentru ai mei. Ei iubesc branzeturile, iar genul asta de tarta li se potriveste perfect, mai ales ca este foarte buna de luat si la pachet la munca. Se poate servi in orice moment al zilei, nu este o tarta pretentioasa si nici costisitoare!
Aluatul: Intr-un bol cernem faina, punem drojdia si sarea. Adaugam iaurtul, amestecam, apoi punem apa, putin cate putin si framantam. Cand obtinem un aluat omogen si usor de lucrat, incorporam si uleiul de masline. Acoperim aluatul, il lasam la dospit, la loc ferit de curent, 30-35 de minute.
Umplutura: Parmezanul il dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Faramitam branza de vaci cu mainile, o punem intr-un bol. Ouale le batem spuma, adaugam smantana, iar acest amestec il punem in branza. Amestecam bine, incorporam semintele si parmezanul (oprim din el o lingura). Mararul verde il tocam marunt si il incorporam in compozitia cu branza. Potrivim gustul cu sare. Dupa ce aluatul a dospit, tapetam cu faina o tava de tarta sau o tava rotunda, cu diametrul de 26 cm.
Rasturnam aluatul in tava, il intindem spre margini cu degetele formand si o bordura. Punem umplutura, o nivelam, iar deasupra presaram lingura de parmezan oprita. Spalam rosiile, le stergem si le taiem felii rotunde. Asezam rosille peste placinta si o introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita. O lasam in cuptor 40-45 de minute pana este rumenita si bine coapta. Cand este gata, o scoatem din cuptor si o lasam 10 minute la racorit. O acoperim cu folie pentru a se pastra frageda. Sau o puteti taia dupa 10 minute si servi chiar atunci. Sa aveti pofta!