Placinta sarata cu branza si mix de seminte

de Rocsi in Dulciuri, 21 Mai 2016 | 3747 vizualizari

 

Imi place sa pregatesc astfel de placinte pentru ai mei. Ei iubesc branzeturile, iar genul asta de tarta li se potriveste perfect, mai ales ca este foarte buna de luat si la pachet la munca. Se poate servi in orice moment al zilei, nu este o tarta pretentioasa si nici costisitoare!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 300 gr faina
    • 4 linguri iaurt
    • 4 gr drojdie uscata
    • 1 lingura ulei de masline
    • 100-130 ml apa calduta
    • sare
    Pentru umplutura:
    • 500 gr branza de vaci
    • 1 legatura marar verde
    • 2 oua
    • 2 linguri smantana
    • 2 linguri mix de seminte (mix-ul contine: semin de de dovleac, floarea soarelui, in si susan)
    • 50 gr parmezan
    • sare
    • 2 rosii
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta sarata cu branza si mix de seminte:

Aluatul: Intr-un bol cernem faina, punem drojdia si sarea. Adaugam iaurtul, amestecam, apoi punem apa, putin cate putin si framantam. Cand obtinem un aluat omogen si usor de lucrat, incorporam si uleiul de masline. Acoperim aluatul, il lasam la dospit, la loc ferit de curent, 30-35 de minute.

Umplutura: Parmezanul il dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Faramitam branza de vaci cu mainile, o punem intr-un bol. Ouale le batem spuma, adaugam smantana, iar acest amestec il punem in branza. Amestecam bine, incorporam semintele si parmezanul (oprim din el o lingura). Mararul verde il tocam marunt si il incorporam in compozitia cu branza. Potrivim gustul cu sare. Dupa ce aluatul a dospit, tapetam cu faina o tava de tarta sau o tava rotunda, cu diametrul de 26 cm.

Rasturnam aluatul in tava, il intindem spre margini cu degetele formand si o bordura. Punem umplutura, o nivelam, iar deasupra presaram lingura de parmezan oprita. Spalam rosiile, le stergem si le taiem felii rotunde. Asezam rosille peste placinta si o introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita. O lasam in cuptor 40-45 de minute pana este rumenita si bine coapta. Cand este gata, o scoatem din cuptor si o lasam 10 minute la racorit. O acoperim cu folie pentru a se pastra frageda. Sau o puteti taia dupa 10 minute si servi chiar atunci. Sa aveti pofta!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta sarata cu branza si mix de seminte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (48)

Rocsi 1

24.05.2016, 21:11

Multumesc Meri

Zamfira 1

28.05.2016, 20:14

Rocsi 1

29.05.2016, 20:28

Melinda

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Inghetata de cacao si ciocolata