Melci din aluat cu iaurt,dospit

de diaconta in Dulciuri, 7 Mai 2014 | 4637 vizualizari

 

In zilele răcoroase,parcă cel mai bine se potriveste un „dulce” din aluat dospit.Ce poate fi mai minunat decât mirosul plăcut ce se risipeşte din cuptor,miros de aluat copt,nucă şi scorţişoară.
Nu sunt eu mare specialistă în aluaturi,dar cel cu iaurt este foarte pufos.Nu am reuşit nici să le dau o formă prea frumoasa dar aceasta nu a diminuat cu nimic gustul lor delicios.
S-a potrivit de minune să avem şi liliac înflorit şi asta tare m-a bucurat.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 50 g zahar tos
  • 20 g drojdie
  • 200 g iaurt
  • 2 oua
  • Aproximativ 200 ml lapte
  • 1 lingurita Sare
  • 100 g unt
  • 100 g nuca macinata
  • 2 linguri zahar brun
  • scorţişoara
  • Gem de caise
  • Un galbenus +lapte pentru uns
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melci din aluat cu iaurt,dospit:

Pentru început ,am preparat o maia din drojdie,o lingurita de zahar,o lingura de faina si putin lapte caldut.Am lasat-o sa dospeasca.

Faina am amestecat-o cu sarea si zaharul,am pus maiaua,ouale,iaurtul si apoi am framântat cu laptele caldut(atentie,laptele nu trebuie sa fie fierbinte).

Am framântat pâna am obtinut un aluat elastic care se desprinde de pe peretii vasului.

Am pus aluatul într-un vas uns cu putin ulei(se va desprinde mai usor de vas),am acoperit cu un şervet curat si am lasat sa dospeasca în loc caldut.

Dupa ce a dospit,am luat bucati de aluat pe care le-am întins dându-le o forma ovala (elipsoidala),le-am uns cu unt,le-am presarat cu nuca amestecata cu zaharul si scortisoara,apoi am facut câteva taieturi pe lungime.

Le-am rulat oblic si apoi le-am dat forma de melc.

O parte le-am uns cu gem de caise si le-am presarat cu nuca.

Dupa ce le-am pus în tava,le-am acoperit cu un prosop si le-am mai lasat sa dospeasca 15 minute.

Le-am uns cu galbenus amestecat cu putin lapte.

Am pus tava în cuptor la 180 de grade aproximativ 20 de minute.

Repriza a doua,ceva mai mult,ca am uitat putin de ele.Voi sa nu faceti asta, verificati doar când este copt aluatul.

 

 

Poftă bună !!

Daca ti-a placut reteta noastra "Melci din aluat cu iaurt,dospit" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

simona72 1

08.05.2014, 09:40

Astia si eu trebuie sa-i fac...sunt tare buni si merg pt pachetel la noi!

Rocsi 1

08.05.2014, 10:41

Unul cald as vrea acum

laura_n 1

08.05.2014, 15:02

biig like!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

ieri la 12:41

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

pe 10.12 la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cozonac Rosenkranz [ de post]