M-am inspirat dupa o emisiune culinara .Am modificat reteta dupa gustul meu deoarece cea originala nu avea mere si nici stafide. A iesit buna si spre bucuria mea aluatul a ramas crocant. Deci atentie, sa fie foaia cat se poate de subtire!
Se face un aluat elastic si se lasa deoparte pana este gata umplutura.Nu se framanta prea mult.
Morcovii si merele curatate se rad pe razatoare si se amesteca intr-un castron cu restul de ingrediente. Apoi se pun intr-o craticioara cu capac sa se inmoaie.Amestecam din cand in cand. Se lasa sa se racoreasca.
Aluatul se imparte in doua si se intind foi subtiri. Intr-o forma de copt unsa cu ulei si pudrata cu faina se asterne prima foaie care se acopera cu morcovii. Se aseaza si foaia a doua care se intepa pe alocuri cu furculita.
Se coace la foc potrivit pana se "bronzeaza", se pudreaza cu zahar si se papa urgent ca deja miroase frumos in casa...
1
cred ca data vitoare o sa pun ceva mai mult zahar
2
cand faci aluatul nu turna toata apa odata ci pune-o treptat pe masura ce se incorporeaza ca sa nu fie aluatul prea lipicios . Nu trebuie framantat mult acest aluat ci doar cat sa se inglobeze toate ingredientele