Placinta rustica cu ceapa verde si telemea

de RalucaIrina in Aperitive / Garnituri, 2 Iun 2011 | 8158 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o cana de faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
  • ierburi Provence
  • 50 ml lapte
  • 1 ou
  • 100 ml ulei
  • o legatura ceapa verde
  • 100 g telemea
  • marar pentru decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta rustica cu ceapa verde si telemea:

1. Se toaca ceapa marunt, se da telemeaua pe razatoarea mica, iar faina se amesteca cu praful de copt, bicarbonatul si ierburile Provence. Separat se amesteca bine oul cu laptele si uleiul, apoi se adauga peste faina. In final incorporam telemeaua si ceapa .  

2.    Incingem cuptorul la foc mediu, ungem o tava cu ulei in care uniformizam compozitia. Presaram telemea rasa pe deasupra si marar. Lasam la cuptor in jur de 30 de minute (sau mai putin, cuptorul meu coace mai greu un pic), pana e rumena deasupra .

Se lasa la racorit apoi se poate servi cat e calda, dar este extrem de buna si rece, asa ca merge incercata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta rustica cu ceapa verde si telemea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]