Placinta Monstru cu Mere si Scortisoara

de mirela0911 in Dulciuri, 28 Oct 2016 | 4317 vizualizari

 

Tot am vazut placinte impletite cu diverse umpluturi si am zis sa incerc si eu, insa varianta de Halloween. Nu stiu cat de infricosatoare a iesit, dar la gust e grozav de buna!

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 500 g faina
  • 1/2 lgt sare
  • 20 g drojdie proaspata
  • 2 lg zahar
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • 100 g unt
  • cca 200-250 ml lapte

Umplutura:

  • 6-8 mere
  • zahar dupa gust
  • 1 lg scortisoara
  • cateva stafide
  • 1 lg gris

Uns:

  • 1 galbenus
  • 2 lg lapte
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta Monstru cu Mere si Scortisoara:

Aluatul: Intr-un vas se cerne faina si se amesteca cu sarea. Se face o gropita in mijloc unde se pune drojdia zdrobita. Se presara deasupra 1 lgt zahar si se toarna putin lapte caldut. Se lasa sa se activeze drojdia. In restul de lapte se pune untul sa se topeasca si zaharul. Cand s-a activat drojdia, se toarna laptele putin cate putin si se amesteca cu o lingura. Se rastoarna pe masa de lucru si se framanta un aluat moale dar nelipicios. Se poate adauga faina sau lapte in functie de cum cere aluatul. Se lasa cca jumatate de ora sa dospeasca.

Umplutura: Se curata merele si se dau pe razatoarea mare. Se pun la calit cu zahar dupa gust. La final se adauga scortisoara. Se lasa sa se raceasca.

Se intinde aluatul in forma drepnghiulara, la unul din capete fiind un pic mai tuguiat aluatul iar la capatul opus putin mai lat. Se pune umplutura pe mijloc, se presara deasupra grisul iar pe fiecare margine se taie aluatul in fasii (vezi poza) iar la capete se lasa netaiat. Se aduna aluatul la varf dand forma unui cap de monstru, iar restul fasiilor se impletesc.

Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt, se unge cu galbenusul amestecat cu lapte. Stafidele se lipesc de aluat sub forma de ochi, gura si la coada. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 35-40 de minute, pana capata o frumoasa culoare aurie. Se poae pudra cu zahar.

Pofa buna! 

TIPS-URI

1

Zaharul din umpluura se adauga in functie de cat sunt de dulci merele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta Monstru cu Mere si Scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuci caramelizate si mere