Placinta melc cu branza de vaci

de Bucataras Medi in Dulciuri, 31 Oct 2016 | 7621 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • 65 ml lapte
  • 65 ml ulei
  • 75 g iaurt
  • 100 g unt
  • 1 ou
  • 1 lingura rasa zahar
  • un varf cutit sare
  • 700 g faina
  • 12 g drojdie proaspata
  • Pentru umplutura
  • 700 g branza de vaci
  • 3 linguri rase cu zahar
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 4 oua
  • 1 fiola esenta de rom
  • coaja rasa de la o lamaie
  • un varf cutit sare
  • Mai avem nevoie
  • 1 ou pentru uns
  • faina pentru infainat masa de lucru
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta melc cu branza de vaci:

Aluatul l-am facut la masina .

Punem ingredientele pentru aluat (in ordinea de mai sus) in cuva masinii si o programam pentru framantare.

In timp ce masina isi face treaba ei noi ne ocupam de umplutura:

branza de vaci (bine scursa),se amesteca rand pe rand cu zaharul,zaharul vanilat,ouale,sarea,coaja rasa de lamaie si esenta de rom.

Amestecam bine pentru o buna omogenizare.

Cand programul de framantare ia sfarsit ,scoatem aluatul din cuva masinii si il punem intr.un vas.

Acoperim vasul cu un prosop de bucatarie si lasam aluatul la crescut,la cald, pentru circa 40 min.( pana cand acesta isi dubleaza volumul).

Punem aluatul pe masa de lucru infainata,il intindem cu sucitorul ,apoi il rulam si formam un sul pe care il impartim in 7 bucati cat de cat egale.

Intindem cu sucitorul  fiecare bucata de aluat in parte ,sub forma rotunda.

Punem umplutura pe fiecare bucata de aluat in parte.

#Impartim (ochiometric)umplutura in 7 parti.

Rulam fiecare foaie de aluat in parte .

Fiecarui rulou ii dam forma de melc.

Preincalzim cuptorul.

Tapetam o tava rotunda cu hartie de copt si asezam melcii formati in tava(unul in mijloc si ceilalti 6 de jur imprejurul celui central.

Acoperim tava cu placinta cu un prosop de bucatarie si lasam la crescut 15/20 min.

Ungem cu ou.

Dam la cuptor,la foc mediu pentru circa 45 min.

Scoatem tava din cuptir,lasam sa se racoreasca si.....pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta melc cu branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Branzoaice