Cu ingrediente putine, in timp scurt, delicios, usor de facut...ce mai vreti??? Desertul ideal pentru mine. Eu l-am pregatit rapid pentru socrul meu avand in vedere ca a fost ziua lui si mananca destul de rar desert pentru ca este diabetic.... Inspiratie mi-a fost Timeea, care ieri a venit la fix cu reteta ei....multumesc!!>:D
Fructele congelate(voi daca aveti folositi proaspete) se pun intr-o craticioara si se pun pe foc. Se adauga indulcitorul si din momentul in care fierb se mai lasa 10 minute pe foc. Se desface amidonul in apa si se toarna peste fructele de pe foc in timp ce amestecam. Avand in vedere ca fructele vor lasa destul de mult suc, este neaparata nevoie sa le ingrosati cu ceva. In timp ce veti turna amidonul veti observa cum se ingroasa considerabil. Opriti focul si dati la rece. Nu este nevoie sa se raceasca complet, dar nici fierbinte sa nu fie. Cat se racesc fructele ne ocupam de foi. Punem 4 foi suprapuse una peste alta si fiecare foaie unsa cu ulei. Punem aproximativ 4 linguri pline de umpluitura de fructe la baza foii pe toata lungimea lor. Le facem sul si le punem intr-o tava rotunda termorezistenta unsa cu unt. Asezam sulurile, 4 la numar am facut eu, in forma rotunda, una in continuarea celeilalte daundu-i forma de melc. M-ai stropim cu putin ulei pe deasupra si dam tava la cuptorul incins la 180-190 grade pt 25-30 minute, pana se rumeneste deasupra. Pofta mare!!!
1
foile de placinta de la Lidl sunt putin mai groase ca si cele pe care le-am folosit eu pana acum(de ex. foile Linco), astfel eu zic ca sunt suficiente 3 foi suprapuse, cu cat sunt mai grose cu atat se ruleaza mai greu si se crapa
2
daca nu aveti nici o preblema in a folosii zaharul, inlocuiti indulcitorul cu zahar si pe deasupra presarati zahar pudra
3
folositi fructele de care dispuneti sau si mai bine pe cele care le aveti in congelator
4
lasati placinta sa se raceasca inainte de servire, altfel aveti toate sansele sa curga si sa se imprastie