Ador placintele, iar recent am incercat placinta cu pui si ciuperci. Aveti putin de lucru daca vreti sa faceti aluatul in casa, dar in lipsa de timp puteti sa cumparati foile de aluat din comert.
Intr-un pahar de 300ml bateti un ou. Adaugati o lingura de ulei, o lingura de otet si un varf de sare. Peste aceasta adaugati apa pana se umple paharul.
Turnati compozitia paharului intr-un bol mai mare si amestecati cu faina pana obtineti un aluat moale si elastic. Nu este greu, trebuie doar sa aveti rabdare sa framantati pana obtineti consistenta dorita.
Lasati sa se odihneasca 15 minute, dupa care framantati din nou. Obtineti o foaie de 2 mm grosime pe care o ungeti cu o parte din unt, iar apoi o rulati si o introduceti in frigider pentru 15 minute. Dupa aceea intindeti iar aluatul si repetati procedeul cu untul si lasati iarasi la frigider pentru 45 minute invelit intr-o foaie de copt pentru a nu se usca.
Intre timp va puteti ocupa de umplutura. Taiati puiul cubulete si caliti-l in putin ulei de masline si unt cam 10 minute. Adaugati ciupercile feliate si condimentati cu sare de mare, piper si cimbru. La final, dupa ce apa lasata de ciuperci se va evapora, adaugati putin ghimbir ras, joasa de la o jumatate de lamanie rasa si smantana. Mai lasati 5 minute pe foc. Gustati si daca este nevoie mai condimentati.
Impartiti aluatul in 2 bucati si rulati 2 foi de aproximativ 2 mm grosime. Cu o foie tapetati o tava termorezistenta, adaugati peste umplutura de pui si ciuperci, iar la final acoperiti cu cea de-a doua foaie de aluat. Lipiti cu varful degetelor aluatul de peretii tavii si introduceti in cuptor (200 grade) pentru aproximativ 45 de minute, pana ce aluatul se rumeneste.
Pofta buna!