Am văzut pe Tv Paprika aceasta reţetă şi mi-a plăcut foarte mult, aşa că am încercat şi eu, a ieşit un deliciu.
Fierbem 6 ouă tari.
Amestecăm carnea cu leuşteaul tocat şi asezonăm cu sare şi piper după gust, boia şi usturoi pisat.
Tăiem o bucată de folie de nailon şi întindem cu degetele o părticică din carne peste aceasta. Tăvălim un ou prin făină şi îl pune în mijlocul cărnii, apoi adunăm marginile foliei şi răsucim, până obţinem o biluţă rotundă.
Desfacem folia şi aranjăm biluţa obţinută pe o tavă. Procedăm la fel şi cu restul de carne şi ouă, până obţinem 6 biluţe.
Cu ajutorul degetelor rostogolim biluţele prin oul bătut apoi prin pesmet şi la final le aranjăm în tava de copt.
Presărăm pe deasupra uleiul de măsline şi dăm la copt tava cu ouăle scoţiene, obţinute, la cuptorul preîncălzit la o temp. de 180 de grade aproximativ 25-30 de minute.
Poftă bună!
1
se poate servi alături de o garnitură de cartofi;
2
sucul lăsat de carne se poate folosi ca sos;