Placinta cu spanac si telemea de oaie

de Mihaela11_jo in Aperitive / Garnituri, 27 Aug 2014 | 4832 vizualizari

 

Este o placinta simplu de pregatit; in tarile arabe la placintele cu spanac se adauga un ingredient specific: sumacul.Acest condiment da mancarurilor un gust usor acrisor si o culoare bordo foarte apetisanta.

 

INGREDIENTE

  • · 1 pachet foi de placinta (400 g )
  • · 1 kg frunze de spanac proaspat( obtinute din 2 kg de spanac)
  • · ulei de masline virgin
  • · cateva fire de ceapa verde
  • · 1 ceapa mare
  • · 400 g telemea de oaie
  • · 3 oua
  • · ¼ lingurita de sare
  • · piper proaspat macinat
  • · sumac
  • · 60 g unt + 50 ml ulei de masline pentru uns
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu spanac si telemea de oaie:

Spalam frunzele de spanac si le oparim cateva  minute ,apoi il scurgem si il tocam marunt.

Taiem ceapa verde si ceapa si le calim in cele doua linguri de ulei,adaugand  sare si sumac.

Intr-un bol amestecam ouale cu telemeaua de oaie rasa pe razatoarea mare  si piperul.

Adaugam spanacul si ceapa cu prazul calite,amestecand bine pa a se omogenizeaza compozitia .

Amestecam uleiul cu untul topit si ungem o tava  cu dimensiunile de 30/40cm sau cat dimensiune foilor de placinta.

Se pun in tava 6 foi  unse intre ele cu amestecul de unt si ulei de masline,apoi asezam compozitia si o nivelam bine.

Acoperim cu celelalte 6 foi,unse fiecare amestecul de unt si ulei de masline.

Ultima foaie am uns-o doar cu ulei de masline.

Se presara cu sumac macinat.

Taiem placinta in patratele inainte de coacere pentru ca la final va fi mai usor de portionat.

Se da  40-45 de minute la cuptorul preinacalzit la  180 °C sau pana se rumeneste frumos deasupra.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Foile de placinta se pastreaza intre 2 prosoape de bucatarie umede pentru a nu se usca

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu spanac si telemea de oaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Învârtită cu telemea de oi și mascarpone