Placinta cu spanac si branza

de BarbatLaCratita in Aperitive / Garnituri, 10 Noi 2010 | 8630 vizualizari

 

Reteta numarul doi...

 

INGREDIENTE

pentru umplutura:

  • 2 borcane spanac
  • 300 g branza sarata
  • 2 oua
  • o ceapa
  • 4 linguri ulei
  • sare si piper

pentru aluat:

  • 300 ml apa
  • 3 linguri ulei
  • 2 oua
  • un pliculet drojdie
  • o lingurita sare
  • o lingurita zahar
  • faina cat cuprinde (aprox 750 g)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu spanac si branza:

Scurgem si tocam spanacul, dam branza pe razatoare si batem ouale. Calim ceapa -2-3 min, apoi adaugam spanacul, branza, sarea si piperul. Le calim putin si pe ele, lasam cateva minute sa se raceasca si adaugam ouale.

Pentru aluatul placintei, facem un aluat exact ca cel pentru paine. Il lasam la crescut 15-20 min, tapetam cu faina blatul de lucru si intindem cu sucitorul o foaie de marimea tavii in care urmeaza sa coacem placinta. Pentru foaie folosim 2/3 din aluat. Punem foaia in tava si deasupra ei intindem uniform umplutura.

Cu restul de aluat vom face "gratarul" de deasupra placintei modeland suvite de aluat cam de grosimea unui deget.

Tinem placinta la cuptor 30 min la 175 grade, apoi o ungem cu un galbenus batut si o mai lasam la coptor inca zece minute.

TIPS-URI

1

spanacul trebuie trebuie scurs foarte bine

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu spanac si branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]