Reteta numarul doi...
pentru umplutura:
pentru aluat:
Scurgem si tocam spanacul, dam branza pe razatoare si batem ouale. Calim ceapa -2-3 min, apoi adaugam spanacul, branza, sarea si piperul. Le calim putin si pe ele, lasam cateva minute sa se raceasca si adaugam ouale.
Pentru aluatul placintei, facem un aluat exact ca cel pentru paine. Il lasam la crescut 15-20 min, tapetam cu faina blatul de lucru si intindem cu sucitorul o foaie de marimea tavii in care urmeaza sa coacem placinta. Pentru foaie folosim 2/3 din aluat. Punem foaia in tava si deasupra ei intindem uniform umplutura.
Cu restul de aluat vom face "gratarul" de deasupra placintei modeland suvite de aluat cam de grosimea unui deget.
Tinem placinta la cuptor 30 min la 175 grade, apoi o ungem cu un galbenus batut si o mai lasam la coptor inca zece minute.
1
spanacul trebuie trebuie scurs foarte bine