Placinta cu spanac

de ralu_ca in Aperitive / Garnituri, 2 Mai 2014 | 5892 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 400 g faina
  • 240 g unt
  • 2 lingurite sare
  • piper
  • 2 ligurite chimen
  • 2 oua
  • 2 linguri ulei de masline
  • Umplutura:
  • 500 g spanac
  • 250 g branza framantata
  • 2 oua
  • 2 linguri smantana
  • sare, piper
  • 1 ceapa uscata
  • 1 capatana usturoi
  • 1 ou pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu spanac:

Aluatul: Am pus toate ingredientele intr-un vas si le-am amestecat si framantat pana am obtinut un aluat elestic. Am invelit aluatul intr-o folie de aluminiu si l-am introdus la frigiger approx 1 ora, timp in care m-am ocupat de

Umplutura: Spanacul l-am spalat si apoi l-am lasat approx 2-3 minute in apa fierbinte. Duapa ce s-a racit l-am scurs si tocat marunt. Ceapa si usturoiulo le-am tocat marunt, apoi le-am calit cateva minute in ulei, dupa care am adaugat si spanacul. Am lasat sa se raceasca. Separat branza, smantana  si ouale le-am omogenizat si le-am incorporat in spanac.

Am scos aluatul de la frigider si l-am impartit in 2 parti ( nu egale ).

Un vas l-am uns cu unt am intins bucata mai mare astfel incat sa ridic si pe margine, apoi umplutura si deasupra cealalta parte de aluat.  Deasupra am uns cu ou.

Am introdus la cuptor pana ce s-a rumenit.

A iesit un deliciu de placinta !

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]