Placinta cu spanac

de alilianaa in Mancaruri de post, 25 Apr 2013 | 3867 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • spanac- 5 legaturi mari
  • 2 cepe rosii
  • o legura ceapa verde
  • 2 fire usturoi verde
  • 3 graunti de usturoi uscat
  • sare, piper dupa gust
  • patrunjel
  • un morcov
  • un cartof
  • 2 linguri faina de hrisca( se poate adauga foarte bine pesmet)
  • un pachet de aluat fraged Bella.
  • 30 ml ulei
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu spanac:

Spanacul, l-am curatat, spalat pus la scurs. Intr-o cratita am pus apa la fiert cu sare si cand aceasta a dat in clocot am adaugat pentru 3-4 minute spanacul. L-am scos si l-am pus la scurs intr-o strecuratoare. Dupa care, dupa ce s-a mai racit, l-am tocat marunt. Ceapa, usturoiul se curata,  cartoful, morcovul se curata se spala, se dau pe razatoarea mica.

Intr-o tigaie am pus la incis uleiul peste care am adaugat cepa tocata martunt, usturoiul verde,morcovul dat pe razatoarea mica, cartoful dat pe razatoarea mica si scurs. Dupa ce acestea au fost trase la tigaie 3-4 minute am adaugat spanacul tocat. Am adaugat o cana de apa, am pus, sare, piper dupa gust. Dupa ce toate ingredientele s-au omogenizat foarte bine am pus usturoiul graunti pisat. L-am lasat pret de 10 minute sa fiarba. La final pentru cateva minute am adaugat faina de hrisca pentru a lega mia bine compozitia. Am adaugat patrunjel tocat.

Aceasta compozitie am pus intr-o tava, intre doua foi de placinta. 

Am pus la copt pentru 30-40 minute. 

Pofta buna!

TIPS-URI

1

se poate folosi pesmet in loc de faina de hrisca

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu spanac" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta de post cu spanac si leurda